HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Derfor bløder dit tandkød, når du bruger tandtråd

Derfor bløder dit tandkød, når du bruger tandtråd article banner
DEL

Bliver dit tandkød ømt, når du bruger tandtråd eller børster tænder? Find ud af, hvad der får dit tandkød til at bløde, og kontakt din tandlæge, så I kan finde ud af, hvordan du skal fortsætte.

Årsager til blødende tandkød ved brug af tandtråd

Blødende tandkød er faktisk mere hyppigt end de fleste er klar over, og der er muligvis ikke grund til bekymring, men i nogle tilfælde kan det være bedst at få det undersøgt hos tandlægen. Her følger en række almindelige årsager til blødende tandkød ved brug af tandtråd:

  • Sjælden brug af tandtråd: Hvis du ikke bruger tandtråd mindst en gang om dagen, vil dit tandkød muligvis være mere følsomt og bløde mere, når du bruger tandtråden. Tænk over at børste tænder efter måltider og bruge tandtråd mindst en gang om dagen for at begrænse risikoen for blødning.

  • Voldsom brug af tandtråd: Hvis du trækker og trykker for hårdt, når du bruger tandtråd, kan det også få tandkødet til at bløde. Prøv at bruge tandtråden stille og roligt for på den måde at forhindre blødning.

  • Dannelse af plak: Der kan dannes plak langs og under tandkødsranden, og det sker særligt, hvis du ikke følger en grundig mundplejerutine hver dag. Plakdannelse kan medføre bakterier, tandsten og endda tandkødssygdomme, hvis det ikke behandles korrekt.

  • Tandkødssygdomme: Tandkødssygdomme eller paradentose kan også få tandkødet til at bløde. Symptomer på dette kan være rød eller hævet tandkød, isninger eller overfølsomhed ved tandbørstning eller brug af tandtråd. Kontakt din tandlæge med det samme, hvis du oplever tegn på tandkødssygdomme.

Mere nænsom tandtråd og alternativer til tandtråd

Når det handler om at bevare et godt tandkød, kan du prøve at børste tænder to gange og dagen og bruge tandtråd en gang om dagen. Du kan hjælpe med nænsomt at fjerne plak mellem tænderne ved at prøve Oral-B Glide Floss. Hvis dit tandkød er meget følsomt over for almindelig tandtråd, kan du prøve at bruge en oral irrigator (water flosser). Oral-B Aquacare Pro-Expert-irrigator med Oxyjet-teknologi har tre unikke indstillinger: intens, medium eller sensitiv, så du kan vælge det tryk, der passer bedste til dig.

Pleje af følsomt tandkød

Hvis du har tendens til følsomt tandkød, kan du prøve at børste med en elektrisk tandbørste med en sensitiv indstilling. Oral-B iO Series 9 giver dig ikke kun en nænsom, grundig og forfriskende rengøring, men gør det også muligt for dig at holde øje med blødning fra tandkødet via Oral-B-appen, som kun kan fås fra Oral-B og foretrækkes af tandlæger over hele verden*.

*Baseret på undersøgelser af et globalt repræsentativt udsnit af tandlæger, som regelmæssigt udføres for P&G

Kilder:

https://granddentalgroup.com/why-do-my-gums-bleed-when-i-floss/#:~:text=In%20some%20cases%2C%20patients%20who,teeth%2C%20gum%2C%20and%20tongue.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324613