TANDKØDSSUNDHED

Hvad er gingivitis, og hvem kan få tandkødsbetændelse?

Nyttigt at vide om tandkødsbetændelse article banner
DEL

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en tidlig fase af tandkødssygdom forårsaget af ophobningen af plakbakterier på vævet omkring tænderne. Plak ‒ en naturligt forekommende biofilm, der indeholder bakterier ‒ kan forårsage tandkødsbetændelse, hvis den ikke fjernes dagligt vha. børstning.

Hvem kan få tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er en relativt almindelig lidelse. Næsten 80 % af voksne vil opleve visse symptomer på tandkødsbetændelse, men dette betyder ikke nødvendigvis, at lidelsen ikke kan undgås. Det er vigtigt at bemærke, at i visse tilfælde forekommer der ingen mærkbar smerte eller synlige tegn, hvilket betyder, at en person kan have lidelsen uden at være opmærksom på det. Dette er endnu en god grund til at bestille tid til regelmæssig kontrol hos din tandlæge hver 6. måned, så denne kan identificere lidelsen og foreslå behandlingsmuligheder

Symptomer på tandkødsbetændelse

Nogle af symptomerne på tandkødsbetændelse omfatter rødt, hævet og blødende tandkød. Kronisk tandkødsbetændelse kan resultere i rodbetændelse og kronisk dårlig ånde. Hvis disse symptomer varer ved, er det vigtigt, at du henvender dig til din tandlæge for at fastlægge den bedste behandling for at undgå, at det udvikler sig til parandentose. I mellemtiden kan du lære, hvad du kan gøre for at beskytte dig mod tandkødsbetændelse.