TANDBLEGNING

Sådan foretager du tandblegning hjemme hos dig selv med produkter fra Oral-B

Teeth Whitening at Home article banner
DEL

Sådan virker tandblegnende behandlinger

Hvis familie eller venner har fået foretaget tandblegnede behandlinger, har du sikkert lagt mærke til det flotte resultat. Måske har du samtidig undret dig over, hvordan tandblegning egentlig virker? Tandblegning er en populær behandling, der nedtoner misfarvninger og får dine tænder til at se hvidere ud.  

Alle autoriserede tandlæger må tilbyde tandblegning på deres klinikker, men det er også muligt at foretage tandafblegningen selv derhjemme. Begge metoder gør som udgangspunkt brug af en blegegel, der hos tandlægen kan påføres direkte på tænderne. 

Ved hjemmebehandlinger bruger man en særlig tandskinne. Tandskinnen smøres ind i gel og påføres herefter tænderne. Processen kan tage op til 4 uger. Hvis man bruger tandskinnen med blegegel op til 8 timer om dagen, kan behandlingen dog kortes ned til en uge.  

Tandlægernes blegegel indeholder som udgangspunkt blegemidlet brintoverilte i større eller mindre koncentrationer. De forskellige guides til hjemmeblegning anbefaler ofte brugen af tilsvarende blegemidler. Her bør du være opmærksom på, at ufortyndet brintoverilte kan forårsage skader på kroppens organer samt indre blødninger.  

Inden du forsøger dig med hjemmeblegning af dine tænder, bør du rådføre dig med din tandlæge eller en anden sundhedsfaglig person. Oral-B’s tandbørster og tandpastaer med whitening-effekt er godkendt af tandlæger for deres høje sikkerhed og tandblegende egenskaber. 

Skader tandblegning tænderne?

Tandblegning gør blandt andet brug af kemikalier som brintoverilte, hvilket gør det naturligt at stille spørgsmålet: skader tandblegning tænderne? 

Den primære bivirkning ved professionel tandblegning er øget tandsensitivitet og irriteret tandkød som følge af kontakt med blegemidlet. 

Tandlægerne får derfor mange spørgsmål om tandblegning og risikoen for skader på emaljen? Her vil tandlægerne svare, at misfarvningen for det meste befinder sig på dentinen, der er et hårdt vævsmateriale nedenunder emaljen.  

For at fjerne misfarvningerne er blegemidlet nødt til at arbejde sig ned gennem emaljen for at nå frem til det underliggende dentin-lag. Efter endt tandblegning er der sjældent brug for pleje af emaljen efterfølgende. 

Er tandblegningens virkning permanent?

Som udgangspunkt er det desværre ikke muligt at foretage permanente tandblegninger. De fleste behandlinger holder i op til 3 år. Føde- og drikkevarer med et højt indhold af tanniner vil dog stadig kunne forårsage misfarvninger. Disse omfatter bl.a. rødvin, te og kaffe.  

Hvis du gerne vil bevare det flotte resultat efter tandblegningen længst muligt, bør du børste tænder to gange dagligt samt regelmæssigt bruge tandtråd og antibakteriel mundskyllevæske. Disse tiltag har alle en dokumenteret effekt i forhold til at nedbringe misfarvningen og holde din mund sund og ren. 

Som udgangspunkt er det dyrere at få tænderne bleget med laser end med blegegel. Omvendt gør blegegel det muligt at fokusere indsatsen på kun en enkelt eller få tænder, hvor problemet måtte være særlig stort. 

Hvad angår risici forbundet med laserblegning vil tandlægerne muligvis gøre dig opmærksom på risikoen for øget tandfølsomhed. Hvis det isner i dine tænder når du drikker eller spiser noget varmt eller koldt, bør du muligvis overveje en anden løsning end laserblegning. 

Tandpastaer fra Oral-B med whitening-effekt

Oral-B's udvalg af produkter med whitening-effekt omfatter whitening-tandpasta, elektriske tandbørster, tandbørstehoveder med whitening-effekt, antibakteriel mundskyl og tandtråd med whitening-effekt.  

Whitening-tandpastaer fra Oral-B

Oral-B's whitening-tandpasta er en praktisk tandblegende løsning til hjemmebrug.  

Men hvordan virker whitening-tandpasta egentlig, tænker du måske? Oral-B's formler indeholder kun milde slibemidler. Vores whitening-tandpastaer er godkendt af tandlæger for deres evne til at fjerne misfarvninger og plak mens de samtidig er sikre at bruge.  

Du bør dog være opmærksom på, at falske tænder, facader / veneers og lakbehandlede tænder kan reagerer anderledes på behandlinger med whitening-tandpasta og whitening-gel end naturlige tænder. Det kan være sværere at fjerne misfarvninger på disse tandtyper end på naturlig emalje. 

Whitening-tandbørste fra Oral-B

Oral-B's whitening-tandbørster bruger specialdesignede tandbørstehoveder, der kommer hele vejen rundt om hver eneste tand for en dybdegående rengøring med whitening-effekt. Dette innovative produkt fås både til Oral-B's elektriske 3D whitening-tandbørster og manuelle whitening-tandbørster.  

Ifølge tandlægerne bør man udskifter hovedet på sin elektriske eller manuelle tandbørste hver 3. måned for en optimal whitening-effekt.  

Whitening-mundskyl fra Oral-B

En af de nyere tandblegningsteknikker omfatter specielle mundskyllevæsker, der kan løsne og fjerne misfarvninger. Men hvordan virker blegende mundskylleprodukter? Oral-B's White Luxe-serie anbefales af tandlæger for sin effektive whitening-effekt.  

Oral-B whitening-mundskyl lysner effektivt misfarvede tænder inden for 7 dage. Formlen anvender ingen alkohol, og du slipper derfor for den brændende fornemmelse kendt fra andre mundskylleprodukter. 

Whitening-tandtråd fra Oral-B

Mens tandbørstning og tandtråd effektivt angriber pletter på overfladen, kan det være svært at nå de mere skjulte steder i munden med tendens til plak og tandsten.  

Oral-B whitening-tandtråd hjælper dig med at nå disse svært tilgængelige områder, idet den stærke tandtråd også renser tænderne under tandkødslinjen.  

Få meget gerne din tandlæge til at vise dig de helt rigtige teknikker, eftersom vores whitening-tandtråd også hjælper med at forebygge tandkødsbetændelse og andre former for tandkødssygdomme.

Hvor lang tid tager en tandblegning?

Mange online-artikler fortæller begejstret om lynhurtige tandblegningsmetoder, der nærmest virker fra den ene dag til den anden. I virkelighedens verden tager blegningsprocessen dog normalt flere uger, også selvom den foretages af en tandlæge. Samtidig er det vigtigt med god tandhygiejne imens. 

Hvis du først og fremmest er på udkig efter en hurtig blegningsløsning, bør du forsøge at finde et tandlæge-godkendt whitening-produkt med aktive blegemidler. Samtidig har du under alle omstændigheder ingen glæde af selv den bedste og hurtigste tandblegning, hvis du spiser mange fødevarer med misfarvende egenskaber. Samtidig bør du altid skylle din mund efter måltiderne for at fjerne plakdannende bakterier mellem dine tænderne.