HULLER OG CARIES

Fordele med flour for dine tænder

Fordele med flour for dine tænder | Oral-B article banner
DEL

Forhindrer fluor huller i tænderne?

Fluor hjælper med at forebygge huller i tænderne ved at bremse nedbrydningen af emaljen og øge hastigheden af remineraliseringsprocessen. De nye emaljekrystaller, der dannes, er hårdere, større og mere modstandsdygtige over for syre. Tandemalje er hård, men porøs. Plak på overfladen af dine tænder kan danne syrer, der siver ind i porerne (stængerne) af emaljen og nedbryder dens indre struktur. Denne proces, der kaldes demineralisering, kan skabe et svagt punkt i tanden, som kan blive til et hul, hvis det ikke behandles. At lære, hvad fluor gør for dine tænders sundhed, vil hjælpe dig med at blive mere bevidst om, hvordan du identificerer plak og forhindrer det i at blive til huller.

Få mere at vide om fluor-fordele for dine tænder

Almindelige fluorkilder er fluorholdigt drikkevand, tandpasta og nogle slags mundskyl.

Tandpasta med fluor

Tandpasta, der indeholder fluor, hjælper med at forebygge huller hos både børn og voksne. Børst regelmæssigt med fluortandpasta for at hjælpe med at styrke svage pletter og udsatte rødder og for at hjælpe med at forebygge de tidlige stadier af huller.

  • Du bør altid holde øje med dine børn, når de børster tænder.

  • Børn under 6 år bør kun bruge en ”ærtestørrelse" tandpasta, når den indeholder fluor.

Mundskyl med fluor

At skylle munden med mundskyl, der indeholder fluor, er en anden måde at hjælpe med at beskytte dig og din familie mod huller

  • Nu findes der mange forskellige mærker inden for mundskyl, der indeholder fluor.

Vand med fluor

Tilføjelse af fluor til dit drikkevand er en af de letteste og mest omkostningseffektive metoder til at beskytte børn og voksne mod huller.

  • Er du ikke sikker på fluorniveauet i dit vandsystem? Fortæl din tandlæge det, hvis dit drikkevand ikke er fluorideret. Han eller hun anbefaler måske, at du bruger højkoncentreret fluorbehandling.

  • Hvis dit vand ikke indeholder fluor, kan din tandlæge anbefale at ordinere fluortabletter eller dråber til dig og familien for at hjælpe med at beskytte jeres tænder mod huller.

  • Fluoriseret vand er en fantastisk erstatning for sodavand, da det hjælper med at beskytte dine tænder og samtidig minimerer skaderne på dem gennem sukkerindtagelse.

  • Flaskevand indeholder muligvis ikke fluor, så selvom det kan virke som det bedste valg, så tænk på det fluor, du kommer til at gå glip af fra dit postevand.

Fluor spiller en vigtig rolle for dine tænders sundhed, og nu hvor du ved, hvor vigtigt det er, kan du inkludere det mere regelmæssigt i dine mundplejevaner.