DÅRLIG ÅNDE

Kom af med årsagerne til dårlig ånde (halitosis)

DEL

Dårlig ånde, eller halitosis, forårsages primært af opbygningen af bakterier i munden, hvilket resulterer i en dårlig lugt. Det kan være pinligt at lugte ud af munden, men heldigvis kan du begynde behandlingen, så snart du har fundet årsagerne.

Hvad forårsager dårlig ånde (halitosis)?

Ophobningen af bakterier, der forårsager dårlig ånde, skyldes ofte mangel på en komplet mundhygiejnerutine, hvilket medfører en ophobning af plakbakterier omkring tandkødsranden og bagsiden af tungen. Andre årsager til dårlig ånde omfatter kostvaner, ophobning af bakterier i løbet af søvn, stress og dehydrering samt huller i tænderne.

I sjældne tilfælde kan dårlig ånde være et tegn på mere alvorlige sygdomme, så det er vigtigt ikke at ignorere problemet og bestille tid hos en tandlæge, hvis problemet varer ved. Ved at følge en korrekt mundhygiejnerutine kan du hjælpe med at forbedre din dårlige ånde og ikke lugte ud af munden.

Lær mere om, hvad der forårsager dårlig ånde >

Sådan kommer du af med årsagerne til dårlig ånde

Når du forstår årsagerne til din dårlige ånde, kan du begynde at tage de korrekte forholdsregler som en hjælp til at opnå en friskere ånde.

1. Brug et mundskyllemiddel, der er udviklet til at fjerne bakterier, der forårsager dårlig ånde, samt lugtfremkaldende ingredienser i visse fødevarer.

2. Hold dig hydreret ved at drikke vand hele dagen, begræns dit indtag af koffein- og alkoholholdige drikkevarer samt sukkerholdige eller sure juicer.

3. For at minimere morgenånde børst to gange om dagen, gerne med en eltandbørste, brug regelmæssigt tandtråd, og start din dag med et mundskyllemiddel, der fjerner bakterier, som forårsager dårlig ånde.

4. Brug tandtråd dagligt som en hjælp til at fjerne madrester mellem dine tænder samt ophobningen af plak.

5. Brug tandtråd dagligt til at rense de smalle mellemrum under tandkødsranden, hvor din tandbørste nogle gange ikke når frem.

Lær mere om, hvordan du kommer af med årsagerne til dårlig ånde >