DÅRLIG ÅNDE

Fordelene ved god mundhygiejne

Fordelene ved god mundhygiejne article banner
DEL

Udgifterne til tandlægebehandlinger

Hvis du får komplikationer som følge af karies og tandkødssygdomme, skal du eventuelt betale regninger for alt fra fyldninger eller kroner til dyrere og mere komplicerede procedurer såsom rodkanalbehandlinger eller mundoperationer til udtrækning af tænder og placering af tandimplantater.

Udgifterne varierer

Udgifterne til tandlægebehandlinger varierer. For eksempel vil udgiften til en rodkanalbehandling afhænge af tandens placering og hvor mange kanaler i tanden, der kræver behandling.

Udgifterne til god mundhygiejne

Sammenlignet med dette er udgiften til grundlæggende mundhygiejne og forebyggende tandrensning lav. En tandbørste bør udskiftes hver 3. måned, eller når den forekommer slidt, men dette koster ikke ret meget. Brug fx mundskyl. Det samme gælder tandtråd, uanset om du foretrækker at bruge specialtandtråd eller almindelig tandtråd.

Pointer at huske på

Glem ikke, at de fleste tandplejeplaner inkluderer mindst en og nogle gange to kontroller og rensninger om året, som koster meget lidt eller er gratis. Det er bedre at bestille tid til tandbehandling og overholde disse aftaler, selv hvis du ikke tror, at der er problemer med dine tænder eller din mundhygiejne, mhp. at identificere og behandle potentielle problemer, inden de bliver dyre at behandle. Husk på, at din tandlæge er din partner ifm. mundhygiejne og tandbørstning, og sørg for at holde vedkommende informeret om hvilken medicin, du tager, samt ændringer i dit generelle helbred, så din mundhygiejne kan tilpasses derefter for at optimere din sundhed. Visse typer medicin (herunder antidepressiva og visse typer hjertemedicin) øger din risiko for tandkødsbetændelse, så husk at informere din tandlæge, hvis du begynder at tage ny medicin, selv hvis du ikke tror, at det vil påvirke din munds sundhedstilstand.