ANDRE

Tandbeskyttere til børn og voksne til brug under boksning og andre sportsgrene

Tandbeskytter article banner
DEL

Hvad gør tandbeskyttere?

Tandbeskyttere, også kaldet sportsbeskyttere, henviser til alle anordninger, der bæres over tænderne for at beskytte dem mod skader, hvis atleten rammes i ansigtet eller hovedet. Har du et ældre barn eller en teenager, der dyrker kontaktsport, såsom fodbold, hockey eller rugby? Så sørg for, at han eller hun bærer tandbeskytter til kampe og træning. Selv om en regelmæssig rutine med professionel tandrensning hos en tandlæge eller tandplejer og tandbørstning to gange dagligt og daglig tandtråd vil hjælpe med at holde din teenagers smil skinnende, er det meget vigtigt at bære tandbeskytter for at beskytte det der smil.

Tandbeskyttere til sport

Foreningen for amerikanske tandlæger anbefaler brug af tandbeskyttere til mere end 20 specifikke sportsgrene, herunder amerikansk fodbold, hockey og lacrosse. Tandbeskyttere er fremstillet af et robust, men elastisk plastmateriale og kan inddeles i tre kategorier:

  • Skræddersyet. Du kan få en tandbeskytter skræddersyet præcis til dig hos din tandlæge. Det er de mest komfortable, men også de dyreste.

  • “Kog og bid." Denne type tandbeskytter er delvist tilpasset. Du køber en forudformet plastform og tilpasser pasformen ved at koge beskytteren i vand i et par minutter og derefter bide i den varme plast.

  • Standard. En standard tandbeskytter er forudformet og kan ikke ændres til at passe til en bestemt mund. Den giver beskyttelse, men kan forstyrre vejrtrækningen eller din tale på grund af den upræcise pasform.

Virker tandbeskyttere?

Det er ligegyldigt, hvilken type tandbeskytter din aktive teenager vælger, så længe han eller hun bærer den. Resultater fra konsekvensundersøgelser har vist, at brug af tandbeskyttere fremstillet af en hvilken som helst af forskellige typer materialer yder betydelig beskyttelse af tænderne sammenlignet med ikke at bruge tandbeskyttere. I én undersøgelse var risikoen for orofaciale skader 1,6 til 1,9 gange højere for atleter, der ikke havde tandbeskyttere på.