VOKSNE

Hvad er tandkroner og porcelænskroner?

Tandkroner article banner
DEL

Er tandkroner nødvendige?

Når en tand er knækket, har en stor gammel fyldning eller er alvorligt beskadiget af nedbrydning, kan din tandlæge anbefale påsætning af en krone, også kaldet en hætte. Kroner styrker og beskytter den resterende tandstruktur og kan forbedre dit smil. Typer af kroner omfatter den fulde porcelænskrone, den porcelæns-sammensmeltede metal-krone og helmetal-kronen.

Sådan fungerer tandkroner

Montering af en krone kræver mindst to besøg hos tandlægen. Først fjerner tandlægen nedbrydningen, forbereder og former tanden og tager et aftryk. Tandlægen laver og monterer derefter en midlertidig eller overgangskrone lavet af plast eller metal. Ved det andet besøg fjerner tandlægen den midlertidige krone, tilpasser og justerer den endelige krone og cementerer den på plads.

Tandblegning til kroner og facader

Din tandlæge matcher kronefarven med dine tænders farve. Hvis du går og overvejer at blege dine tænder, bør du tale med din tandlæge om tandblegningsmuligheder, inden kronen laves. Da blegemidler ikke påvirker kronernes farve, er det vigtigt, at dine naturlige tænder bleges først, så tandlægen kan matche kronefarven med dine tænders farve, efter de er bleget.