VOKSNE

Tandkødssygdomme fra tandimplantat: risici, komplikationer, og hvordan man undgår det

DEL

Tandkødssygdomme før tandimplantater

Før du går i gang med at få indsat et tandimplantat, skal vi først finde ud af, om du er velegnet til selve indgrebet. På den måde er vi mere sikker på, at det hele ender godt, og at du efterfølgende får en bedre sundhed i munden. Hvis din tandlæge i forbindelse med de indledende undersøgelser finder tandkødssygdomme eller huller i dine tænder, skal de behandles første.

Risici ved tandimplantater fra tandkødssygdomme

Du skal have en sund mund uden huller eller tandkødsproblemer Ellers er der risiko for, at du får infektioner omkring implantatet eller at der opstår andre komplikationer.

Komplikationer fra infektion

Selvom langt de fleste indgreb med tandimplantater er vellykkede, oplever omkring 77af patienterne peri-implantære problemer efter proceduren. Dette skyldes typisk dårlig mundhygiejne og en mere grundig rutine kan hjælpe med at bevare sundheden i munden og nedsætte risikoen for infektion.

Sådan undgår du infektion efter isættelse af tandimplantat

Hvis du gerne vil bevare en sund mund med sunde implantater, skal du sørge for omhyggeligt og grundigt  at pleje dine tandimplantater. En god mundhygiejne består af:

  • Børst tænder to gange om dagen

  • Brug tandtråd mindst en gang om dagen

  • Mundskyl, der fjerner plak og bakterier

  • Besøg din tandlæge regelmæssigt

Ud over disse grundlæggende rutiner til god mundhygiejne skal du også sørge for at holde tandkød og tandkødsranden sund og ren. En elektriske tandbørste som Oral-B® Genius rengør bedre mellem tænder og under tandkødsranden, hvor den fjerner skadelige bakterier. Du kan også prøve dig frem med produkter, der styrker og forbedrer din eksisterende rutine.

Kilder:

https://www.authoritydental.org/dental-implant-aftercare

https://www.hereforddentist.co.uk/articles/can-i-have-dental-implants-if-i-have-gum-disease

https://www.perio.org/consumer/dental-implants