BØRN

Find den rigtige elektriske tandbørste til dit barn

Find den rigtige elektriske tandbørste til dit barn article banner
DEL

Når det gælder dit barns tænder, tænker du måske over, om der er forskel på en manuel og en elektrisk tandbørste. Du er muligvis også forvirret, når du skal vælge en elektrisk tandbørste til børn. Mens det er vigtigt at begynde tidligt med gode vaner i forbindelse med mundhygiejne, kan det være svært at få børn til at glæde sig til at børste tænder. Nedenfor kan du finde nogle tips, som kan hjælpe dig på vej.

Hvornår kan et barn begynde at bruge en elektrisk tandbørste?

Hvis du overvejer at børste dit barns tænder med en elektrisk tandbørste, skal du vente, indtil barnet er mindst tre år gammelt. Brug ikke en elektrisk tandbørste med børn, der er yngre end tre. Før den alder bør man bruge en manuel tandbørste.

SE, HVILKEN BØRSTE DER ER BEDST TIL DIG

Hvad er fordelene ved en elektrisk tandbørste?

Brugervenlig

- Kort sagt så gør en elektrisk tandbørste det meste af arbejdet for dig. Hvad enten det er børstehovedets bevægelse eller en indbygget timer til korrekt børstetid, så gør en elektrisk tandbørste det nemmere at børste tænder.

Plakfjernelse

- Elektriske tandbørster fjerner som regel mere plak end en manuel tandbørste. De kan også gøre det nemmere at nå vanskelige steder som kindtænderne. Du reducerer risikoen for huller ved at fjerne mere plak fra dit barns tænder.

Barnets begejstring

- Dit barn er muligvis meget begejstret over at bruge en elektrisk tandbørste, enten fordi det er en nyhed, eller fordi de har set, at du bruger en. Dette kan gøre det nemmere at få dem ind i en rutine med at børste tænder to gange om dagen.

Elektriske tandbørster til børn i alderen 3-5 år

Brugen af børnevenlige elektriske eller batteridrevne tandbørster er en god måde for dig til at passe på dit barns tænder og tandkød, men sørg for, at barnet er mindst tre år gamle, før du viser ham eller hende en.

Sådan børster man

- I denne alder vil det stadig være dig, som børster dit barns tænder, især når der er tale om en elektrisk tandbørste. De vil ikke være i stand til at børste ordentligt, før de er mindst 7 år.

- For maksimal beskyttelse mod huller, skal man bruge en mængde tandpasta med fluor på størrelse med en ært med mellem 1.350 og 1.500 ppm. Børst to gange dagligt. Lige inden sengetid og igen ved en anden lejlighed.

- De skal børste hver tand individuelt. De skal først anbringe deres tandbørste med en vinkel på 45 grader fra tandkødets linje, og så trykke let, mens de bevæger børsten med cirkelbevægelser. De skal børste således i cirka 10 sekunder på alle ydre og indre tandoverflader, og vippe børsten efter behov for at nå indersiden af de mindre fortænder.

- Efter børstningen skal du få dit barn til at spytte eller tørre den overskydende tandpasta fra deres mund. De skal ikke skylle munden med vand, da det fjerner det beskyttende lag af fluor, som tænderne har brug for.

- Den gratis app Disney Magic Timer fra Oral-B vil hjælpe 90 % af børn med at børste i længere tid. Mens de børster, låser dine børn op for nye karakterer som en sjov belønning. Den findes gratis i iOS App Store og Google Play.

Sådan vælger du en tandbørste

Brugervenlig

- Mange af de elektriske tandbørster til børn har populære karakterer på dem eller er meget farverige. Det kan være spændende for dit barn at vælge den karakter, som de synes bedst om, når I er på indkøb. Dette kan endvidere øge glæden ved at børste tænder.

- Led efter en børste med et håndtag med skridsikkert greb, der er nemt at holde.

- Børsten skal desuden have et børstehoved med bløde børster, der passer til størrelsen på barnets mund. Hold øje med, hvornår det er nødvendigt at udskifte dem, især hvis dit barn har tendens til at tygge på dem, mens du børster deres tænder. Du bør afholde dine børn fra at tygge på tandbørster. Børstehoveder, der skal udskiftes, vil have spredte børster, som peger i mange retninger. Slidte børstehoveder børster ikke så grundigt, som nyere.

Elektriske tandbørster til børn over 5 år

Sådan børster man

- Før dit barn fylder 7, vil det stadig være dig, som børster dit barns tænder, især når der er tale om en elektrisk tandbørste. Du kan dog begynde at få dem til at holde børsten og "hjælpe" dig. Dette vil gøre dem vant til, hvordan børsten føles i deres hænder.

- For maksimal beskyttelse mod huller, skal man bruge en mængde tandpasta med fluor på størrelse med en ært med mellem 1.350 og 1.500 ppm. Børst to gange dagligt. Lige inden sengetid og igen ved en anden lejlighed.

- Børst tænderne i små cirkler i en 45-graders vinkel mod tandkødslinjen, og sørg for at børste alle tænders overflader.

- Efter børstningen skal du få dit barn til at spytte den overskydende tandpasta ud. Skyl ikke munden med vand, da det fjerner det beskyttende lag, som er medvirkende til at styrke emaljen.

- Den gratis app Disney Magic Timer fra Oral-B vil få 90 % af børn til at børste i længere tid. Mens de børster, låser dine børn op for nye karakterer som en sjov belønning.

Sådan vælger du en tandbørste

- Mange af de elektriske tandbørster til børn har populære karakterer på dem eller er meget farverige. Det kan være spændende for dit barn at vælge den karakter, som de synes bedst om, når I er på indkøb. Dette kan endvidere øge glæden ved at børste tænder.

- Led efter en børste med et håndtag med skridsikkert greb. Dette vil endvidere være nyttigt, når dit barn begynder at børste sine egne tænder i en alder af cirka 8 år.

- Børsten skal have et børstehoved med bløde børster, der passer til størrelsen på barnets mund.

Gør det sjovt at bruge en elektrisk tandbørste

Elektriske tandbørster fra Oral-B til børn har adskillige spændende design at vælge imellem med dine børns yndlingsfigurer. Det er sjovere for børn at børste sammen med deres elskede tegneseriefigurer, og børster fra Oral-B har mange at vælge imellem.

Børnevenlige elektriske tandbørster hjælper dine børn og dig med at passe på deres tænder fra små børn og længere. Alt i alt er det sådan, at hvis dit barn har det sjovt med tandbørstningen, så er der større sandsynlighed for, at det bliver en del af deres daglige rutine.

Den gratis app Disney Magic Timer fra Oral-B vil opmuntre dine børn til at børste i længere tid ved at underholde dem med sjove billeder og virtuelle klistermærker med deres elskede karakterer fra Disney for at gøre det sjovt og nemt at børste tænder. Faktisk børster 90 % af børnene i længere tid, når de bruger appen Disney Magic Timer. Den findes gratis i iOS App Store og Google Play.

God mundhygiejne varer hele livet

Efterhånden som børnene vokser, har de løbende brug for de rigtige tandbørster til mundhygiejne. Elektriske tandbørster fra Oral-B hjælper dem med overgangen fra barndom til voksen med en bred vifte af muligheder, der holder trit med deres skiftende behov.