BØJLER

Tandbøjle

Tandbøjle article banner
DEL

Hvad er tandbøjler?

Tandbøjler er specialfremstillede anordninger, der består af en plastikbase og metaltråd, der dækker ydersiden af tænderne for at hjælpe med at fastholde den nye justering. Når din bøjle fjernes, vil din tandlæge sandsynligvis ordinere en tandbøjle til dig, som du kan gå med, for at lade tænder og tandkød stabilisere sig yderligere omkring din nye tandtilpasning.

Brug af tandbøjle efter bøjle

De fleste mennesker rådes til at bære deres tandbøjle dag og nat (undtagen når de spiser eller renser tænder) i de første seks måneder efter bøjlen er taget af. Derefter kan de fleste skifte til nattebrug, men følg din tandlæges anbefalinger. Hvis dine tandreguleringsbehov er små, beslutter din tandlæge evt., at en tandbøjle alene er nok til at løse problemet, og at du ikke har brug for en almindelig bøjle. Du kan have tandbøjle uden almindelig bøjle, men du kan ikke have almindelig bøjle uden tandbøjle. Tænderne fortsætter med at ændre sig, når bøjlen fjernes, efterhånden som knogler, muskler og tandkød tilpasser sig forandringerne. Bevar dit smil og tag den tandbøjle på.

Sådan rengøres din tandbøjle

Det er vigtigt at rengøre din tandbøjle regelmæssigt for at fjerne plak, hvilket kan fremme tandkødssygdomme ligesom plak på dine tænder. Det bedste tidspunkt at gøre det på er, når man tager den af for at børste tænder. Der er kommercielle rensemidler til tandbøjler til rådighed, men tandpasta og en blød tandbørste er gode nok i de fleste tilfælde.