Sådan kan eltandbørster forhindre tandtab

DEL

Hvis du taber en eller flere tænder, kan du godt føle, at dit smil er knapt så smukt, men heldigvis er der masser af ting, du kan gøre for at forhindre tandtab En komplet tandplejerutine med tandbørstning to gange om dagen og tandtråd mindst en gang om dagen er med til at bevare dit smil, men nogle gange skal der bare mere til. Hvis du skifter til en elektrisk tandbørste, øger du ikke kun chancerne for at bevare dine egne tænder med tiden, men du får derudover også sundere tandkød.

Årsager til tandtab

De primære årsager til tandtab skyldes problemer med tandkødet , som kan svække styrken i dine tænders. Eftersom tandkød hjælper dig med at holde tænderne på plads, kan skade på tandkødsranden resultere i løse eller svækkede tænder. Yderligere årsager til tab af tænder kan omfatte karies og tandskade.

Sådan kan en elektrisk tandbørste hjælpe

En mere dybdegående rengøring kan hjælpe med at beskytte og styrke dine tænder og dit tandkød. Eltandbørster dækker flere områder og fjerner mere plak, hvilket gør dem bedre til at reducere risikoen for tandtab. 

Forskning 1 viser, at brug af en eltandbørste kan være med til at reducere plak og sænke udviklingen af tandkødsproblemer og forhindre tandtab. 

Nogle eltandbørster er ikke kun fantastiske* til at fjerne plak, men kan også skræddersyes efter dine specifikke behov:

  • Find din indstilling: Tandbørsten er forsynet med en række indstillinger, såsom hvidgørende og sensitiv indstilling, der hjælper dig med at finde den rette pleje til dine tænder.

  • Beskyt dit tandkød: Tryksensorer hjælper dig med at sørge for, at du børster med det rette tryk, så du kan beskytte dit tandkød mod irritation.

  • Dæk alle områder: Appen sørger for, at du ikke misser nogen områder og på den måde får en meget grundig og gennemgående rengøring af dine tænder.

Når du børster med en eltandbørste som Oral-B Genius, er det med til at give dig sundere tandkød og stærkere tænder.

Forskning 1 viser, at længerevarende brug af en eltandbørste hjælper brugere med at bevare 20% flere tænder end med en manuel tandbørste. Kombinationen med en elektrisk tandbørste kan yderligere hjælpe med at bevare et tandkød og forhindre tandtab.

Kilder:

http://www.oralhealthplatform.edu/our-work/the-state-of-oral-health-in-europe/

* Pitchika V, Pink C, Völzke H, Welk A, Kocher T, Holtfreter B. Long-term impact of powered toothbrush on oral health: 11-årig generationsundersøgelse.    

J Clin Periodontol. 2019. doi: 10.1111/jcpe.13126

*Sammenlignet med en manuel tandbørste