Hvorfor vælge en Oral-B-eltandbørste?

Hvordan og hvor længe bør du børste tænder

Hvordan børster man tænder med en manuel tandbørste? article banner
DEL

Hvad gør børstning af tænderne?

At lære at børste tænderne korrekt er det første skridt til at opretholde sunde tænder og tandkød, så man kan få fjernet madpartikler, plak og tandsten fra tændernes overflade. Plus, det hjælper med at minimere risikoen for huller og tandkødssygdomme, som er de vigtigste årsager til tandtab.

Sådan rengør du dine tænder derhjemme

Selv om der er flere måder at børste tænder på med en manuel tandbørste, skal du altid bede din tandlæge om råd og huske at følge disse instruktioner. Brug først fluortandpasta med en blød tandbørste, og glem ikke at udskifte den hver tredje måned.

Hvor lang tid skal du børste tænder?

For at børste dine tænder korrekt skal du bruge mindst to minutter ved hjælp af en anbefalet teknik, som omfatter 30 sekunders børstning i hver del af munden (øverst til højre, øverst til venstre, nederst til højre og nederst til venstre), både morgen og aften. Da de fleste manuelle tandbørster ikke har indbyggede to-minutters timere, kan du have et ur klar, så du kan være sikker på, at du børster længe nok.

Trin til at børste dine tænder korrekt

Måden, du holder tandbørsten på, afhænger af, hvilken del af tanden du børster.

Trin 1: Start med de ydre og indre overflader, og børst med en vinkel på 45 grader med korte, halv-tandbrede strøg mod tandkødslinjen. Sørg for, at du når de bageste tænder.

Trin 2: Gå videre til tyggefladerne. Hold børsten fladt, og børst frem og tilbage langs disse overflader.

Trin 3: Når du kommer til de indvendige overflader af dine forreste tænder, så vip børsten lodret og brug blide, opad- og nedadgående strøg med spidsen af børsten.

Trin 4: Husk at børste blidt langs tandkødslinjen.

Trin 5: Børst din tunge i en bagerst-til-forrest fejende bevægelse for at fjerne madpartikler og hjælpe med at fjerne lugtgivende bakterier for at opfriske din ånde.

Nu hvor du har lært korrekt børsteteknik, vil lidt disciplin i at øve det hver dag hjælpe med at få det til at føles som en naturlig del af livet. Det er en af de nemmeste ting, du kan gøre for at opretholde dine tænders og dit tandkøds sundhed på.