HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Typer af tandtråd

Typer af tandtråd article banner
DEL

Typer af tandtråd

Der findes mange typer tandtråd, og der findes ikke nogen "rigtig" tandtråd til alle. Faktisk er der ingen grund til, at du ikke kan have flere typer tandtråd og tandtrådsprodukter til rådighed. En lille beholder med tandtråd af nylon eller tandtape er ideel til en håndtaske, lomme eller rejsetaske. En tandtråd med myntesmag kan være et godt valg at bruge, når du rejser, så du ikke behøver at have en flaske mundskyl med. Og når du er hjemme, kan du forkæle dig selv med dit elektriske tandtrådsprodukt.

Som med ethvert andet produkt kan det tage nogle forsøg og fejlkøb at finde den rette tandtråd til dit behov til mundpleje. Der er så mange typer tandtråd og tandtrådsprodukter at vælge imellem, at valgmulighederne kan virke overvældende. Uanset hvilket produkt du vælger, er det vigtigste at bruge tandtråd dagligt.

Bedste tandtråd til plakfjernelse

Resultater fra en nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of Periodontology viste, at der ikke var nogen forskel i plakfjernelsesevnen for fire forskellige typer tandtrådsmærker. I denne undersøgelse blev 25 personer udpeget til at bruge fire forskellige produkter: et elektrisk tandtrådsprodukt, en ikke-vokset tandtråd, en vævet tandtråd og en trevle-resistent tandtråd. Alle fire tandtrådsprodukter viste betydeligt større plakfjernelse sammenlignet med tandbørstning alene, og det elektriske tandtrådsprodukt viste den højeste gennemsnitlige plakfjernelse efter én anvendelse.

En undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Dentistry sammenlignede sikkerheden og plakfjernelsesevnen for et elektrisk tandtrådsprodukt og en standard-tandtråd. I denne undersøgelse blev 78 personer udpeget til at bruge enten en standard-tandtråd eller et elektrisk tandtrådsprodukt. Efter 30 dages brug havde begge grupper betydeligt mindre plak på tænderne, end før de begyndte deres daglige tandtrådsrutiner, og den elektriske tandtråd og standard-tandtråden var lige effektive til at fjerne plak. Desuden viste begge tandtrådsmetoder sig at være lige sikre. Ingen tegn på traumer på det hårde eller bløde væv i munden blev forbundet med brug af nogen af produkterne.

Da forskning viser, at de elektriske tandtrådsprodukter er lige så sikre og effektive som standardtandtråd, bør du så vælge et elektrisk tandtrådsprodukt i stedet for en af de mange typer standardtandtråd? Mange mennesker kan drage fordel af elektriske tandtrådsprodukter, især ældre voksne, som kan have svært ved at styre tandtråden med fingrene. Ældre børn og teenagere kan være mere tilbøjelige til at bruge elektriske tandtrådsprodukter end almindelig tandtråd, fordi de synes, de er sjove, især hvis de kan lide at bruge elektriske tandbørster.

Sådan finder du den rigtige tandtråd

Men du behøver ikke kun at vælge én type tandtråd eller tandtrådsprodukt. Forskellige medlemmer af din familie kan have brug for eller foretrækker visse typer tandtrådsprodukter, og disse behov og præferencer vil ændre sig over tid. Små børn kan starte med specialiseret, ikke-elektrisk tandtråd i børnestørrelse og derefter gå over til et elektrisk tandtrådsprodukt eller anden slags tandtråd, der passer rundt om bøjler eller andet tandudstyr.

Hvis du er usikker på, hvilken type tandtråd, der er bedst for dig eller et medlem af din familie, skal du spørge din tandlæge til råds. Disse punkter kan være nyttige:

  • Store mellemrum mellem dine tænder? Prøv supertandtråd.

  • Ikke så meget plads mellem dine tænder? Du vil måske opleve, at en voksbehandlet tandtråd er nemmere at få til at glide ind i de trange rum.

  • Vil du have mindre rod? Hold udkig efter engangstandtråd eller tandtråd i afmålte tråde.

  • Bøjler eller broer? En svampe-agtig tandtråd er en god mulighed, men enhver tandtråd kan anvendes, hvis du har tandanordninger på, især hvis du har en tandtrådstræder.

Mange mennesker har standard-tandtråd til rådighed til rejser, og bruger et elektrisk tandtrådsprodukt derhjemme. Hvis din ægtefælle foretrækker, for eksempel, ikke-vokset tandtråd med myntesmag, mens du foretrækker en belagt tandtape, kan du ikke gå galt i byen ved at have noget almindelig tandtråd til rådighed, som alle kan bruge.

Bare husk, at når det drejer sig om tandtråd, er brug af tandtråd hver dag det vigtigste valg, du og din familie kan træffe.

Se efter et ADA-mærke

Uanset hvilken type tandtråd du vælger, så sørg for at se efter foreningen for amerikanske tandlægers (ADA) godkendelsesmærke. ADA er en faglig sammenslutning af tandlæger i USA, der er engageret i mundsundhed, etisk tandlægepraksis og videnskabelige fremskridt.

Symptomer, der skal observeres under brug af tandtråd

Uanset hvilken type tandtråd du vælger, skal du kontakte din tandlæge, hvis du observerer nogle af disse symptomer, når du bruger tandtråd: Rødt, smertefuldt eller hævet tandkød, øget tand- eller tandkødsfølsomhed over for varme og kulde, blødende tandkød (især når du børster og bruger tandtråd), pus eller udflåd omkring tænder og tandkød, løse tænder, dårlig smag i munden, ændringer i den måde, dine øverste tænder og nederste tænder står på, og tegn på, at tandkød trækker sig væk fra dine tænder (hvilket kan få dine tænder til at se længere ud)

Nyttige tandtrådstips

For kontorbaseret mundhygiejne kan du prøve at fylde din skrivebordsskuffe med en pakke engangstandtråd, eller en tandtråd med for-afmålte tråde. Begge muligheder er perfekte til hurtig og nem brug. Hvis det at have en tandtråd på kontoret hjælper dig med at huske at bruge tandtråd hver dag, er det det rigtige valg.