HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Skal man bruge tandtråd før eller efter tandbørstning?

Skal jeg bruge tandtråd eller børste tænder først? article banner
DEL

Du ved allerede, hvad en god mundhygejne består af, nemlig at børste to gange om dagen og bruge tandtråd mindst én gang om dagen, men har du nogensinde tænkt over, hvad du skal starte med?

Skal jeg starte med tandtråd eller tandbørstning?

Er du i usikker på, om du skal starte med tandtråd eller med tandbørstning? Når det handler om at få den bedste rengøring af dine tænder, skal du tænke på, hvilken del af din rutine, der bedst fjerner plak, madrester og andre ting fra din mund. For mange virker tandtråd efter et måltid som det oplagte valg. For tandbørstning hjælper med at fjerne plak fra tandoverflader og gør det nemmere efterfølgende at bruge tandtråd. I nogle tilfælde kan en indledende tandbørstning efterfulgt af tandtråd efterlade plak eller madrester, der sidder fast mellem tænderne, indtil næste gang du børster. Derfor er det vigtigt at børste tænder mindst to gange om dage og efter måltider. Hvis du opretholder en komplet rutine til din mundhygiejne med tandtråd og tandbørstning hver dag kan det hjælpe med at fjerne plak, uanset rækkefølgen. Så, skal du start med at børste eller bruge tandtråd? Det korte svar er, at det er helt op til dig! Så længe du både børste og bruger tandtråd som en del af din daglige rutine, får du stadig en grundig rengøring, så du kan bevare sunde tænder og tandkød.

SE, HVILKEN BØRSTE DER ER BEDST TIL DIG

Hvad er fordelene ved at bruge tandtråd?

Hvis du gerne vil holde dine tænder og dit tandkød sunde, anbefales det, at du bruger tandtråd mindst én gang om dagen og børster to gange om dagen som en del af din daglige mundplejerutine.

 • Fjern mere plak: Plak sætter sig fast mellem tænderne, og tandtråd kan hjælpe med at fjerne det. Hvis du børste med en elektrisk tandbørste som Oral-B iO, kan det yderligere hjælpe dig med at fjerne plan og madrester fra din mund.

 • Bevar dit strålende smil: Du kan hjælpe med at bekæmpe misfarvninger på tænder fra tandsten, som kun kan fjeres af en tandlæge, ved som udgangspunkt at undgå tandsten. Når plak hærdes, danner det tandsten, som kan påvirke tændernes farve. Når du bruger tandtråd, kan du fjerne mere plak, før det får mulighed for at danne tandsten.

 • Bevar dit sunde tandkød: Det er vigtigt at pleje dit tandkød, særligt fordi det udgør fundamentet for dit smil. Når du bruger tandtråd og børster i de to minutter, som tandlæger anbefaler, får du mere effektivt en renere tandkødsrand.

Hvilken type af tandtråd passer bedst til mig?

Når du er på udkig efter den bedste tandtråd til dig, er det en god idé at tage eventuelle bøjler eller lignende med i overvejelserne, samt om du ønsker en nænsom rengøring langs tandkødsranden. Oral-B’s sortiment af tandlægeinspireret tandtråd er udviklet til at hjælpe dig med at fjerne flere madrester og plak.

 • n nænsom rengøring: Oral-B Pro-Expert Premium Floss er nænsom ved både fingre og tandkødsrand og giver en effektiv rengøring.

 • Dækning af hele munden: Oral-B Satin Tape er en silkeagtig, bred tandtråd, der bedre når ind i mellemrum og områder, der er svære at nå.

 • Til rekonstruktiontandarbejde Det kan være svært at bruge tandtråd med bøjler, men heldigvis kombinerer Oral-B Super Floss en afstivet ende med med sugende og almindelig tandtråd, så du bedre kan nå rundt omkring tråde, bøjler og broer.

 • Til tandkødspleje: En oral irrigator som Oral-B Aquacare Pro-Expert Irrigator Featuring Oxyjet Technology kan hjælpe dig med at opnå en mere forfriskende rengøring langs tandkødsranden.

Sørg for at opretholde en komplet mundplejerutine

I forbindelse med tandbørstning eller brug af tandtråd inden børstning, kan der være flere fordele ved at starte med tandtråden. En grundig tandpleje hjælper dig med at bevare en frisk ånde, få rene tænder og holde dit tandkød sundt.

 • Brug tandtråd mindst en gang om dagen for at fjerne plak og madrester.

 • Vær forsigtigt, når du bruger tandtråd, så du får fjernet plakken, men stadig holder dit tandkød sundt.

 • Børst mindst to gange om dagen, helst med en elektrisk tandbørste, så du får en mere effektiv rengøring.

 • Brug fluortandpasta til at hjælpe med at mindske dannelse af plak og styrke tænderne.

 • Besøg din tandlæge mindst to gange om året for at få renset og efterset dine tænder professionelt.

Fra Oral-B, det tandbørstemærke, som flest tandlæger i verden bruger.

Kilder:

https://www.aaoinfo.org/blog/should-i-floss-or-brush-first/?gclid=CjwKCAiA17P9BRB2EiwAMvwNyPP7qFprg-6eS2ZGEdi474QD2ztnuCjPyNusjXBqD8yMOg5eqL_HShoCxsAQAvD_BwE

https://www.healthline.com/health/dental-and-oral-health/floss-before-or-after-brushing#other-tips

https://www.perio.org/consumer/brush-or-floss-first