HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Mundskyller vs. Tandtråd

Aquacare vs. tandtråd article banner
DEL

Væsentlig del af en mundplejerutine

Det anbefales, at du bruger tandtråd mindst én gang dagligt ud over at børste to gange om dagen for at opretholde en god mundsundhed. Tandtråd fjerner fastklemte madrester, plak og bakterier i områder, der er svære at nå mellem tænder og tandkød, og som din tandbørste ikke kan nå. Uden daglig tandtråd vil bakterier forkalke, blive til tandsten og forårsage tandkødsproblemer.

Mundskyller vs. tandtråd

Ved brug af tandtråd gnider man en tynd snor af nylon eller teflon mellem tænder i et C-formet mønster for at fjerne plak. En mundskyller, også kendt som en vandspuler, virker ved at skyde en tynd, tryksat strøm af vand ud mellem tænderne. Nogle synes måske, at en mundskyller er nemmere at bruge end traditionel tandtråd. Det er langt nemmere og ikke så teknisk.

Når du skal vælge mellem mundskyller og tandtråd, så sørg for at overveje følgende:

  • Brugervenlig: Tandtråd er ret nemt at bruge, men meget teknisk. Mange synes, at en vandspuler er langt mere praktisk og en fantastisk tilføjelse til deres mundplejerutine. 

  • Elektricitet: De fleste mundskyllere er elektriske, så de skal tilsluttes en stikkontakt på dit badeværelse.

  • Tilpasning – Selvom der er mange forskellige typer tandtråd, involverer de alle vævning af et tyndt stykke nylon mellem dine tænder. Der er ikke mange måder at tage højde for problemer som følsomt tandkød på. En vandspuler med flere trykindstillinger, særligt én med en følsom indstilling, er fantastisk, hvis tandkødsfølsomhed er et problem for dig.

Hvad er bedst?

Det anbefales ikke at erstatte almindelig brug af tandtråd med mundskyller. Mens mundskyllere gør et godt stykke arbejde med at fjerne madpartikler og skylle plak væk ved at skyde en vandstrøm mellem dine tænder, kan de ikke efterligne den skrabende bevægelse af tandtråd, der fjerner tandstensforårsagende plak, som i sidste ende kan forårsage tandkødssygdomme. Det er bedst at indarbejde både traditionel tandtråd og mundskyller i din daglige rutine for optimal mundhygiejne.

Der er dog nogle tilfælde, hvor en vandspuler kan ses som en bedre mulighed end tandtråd:

  • Følsomt tandkød – Mundskyllere kan være en mindre smertefuld mulighed for personer med følsomt tandkød.

  • Bøjle – Det tryksatte vand fra en mundskyller er en af de bedste måder at få mad ud af bøjlen på uden at skulle væve traditionel tandtråd ind og ud mellem tænderne. 

  • Fingerfærdighedsproblemer – En vandspuler kan være særlig nyttig for personer med gigt eller bøjle, hvor manøvrering med tandtråd kan vise sig at være vanskelig.

I disse situationer, hvor tandtråd ikke kan bruges, er en mundskyller god i kombination med tandtråd.