HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Hvad er en mundskyller?

Hvad er en aquacare? article banner
DEL

Hvad er en mundskyller?

En mundskyller, også kendt som en vandspuler, er en håndholdt mundplejeanordning, der leder en strøm af vand mellem dine tænder og tandkød og fjerner madrester, plak og bakterier. Kombineret med daglig brug af tandtråd forbedrer en mundskyller din daglige mundrutine.

Selv om der er mange typer vandspulere, har de alle en beholder til at opbevare vandet, en elektrisk motor til at drive pumpen og en særlig dyse. Motoren og pumpen får en strøm af vand under tryk til at strømme fra beholderen, gennem dysen og ind mellem tænderne for at fjerne plak, madpartikler og bakterier.

Type – Der er generelt fire forskellige typer vandspulere: til bordplade, trådløs eller batteridrevet, brusebadsskyller og vandhaneskyller.

  • Bordplade – Den tungeste og største af de fire typer. Den står på din bordplade og sluttes til en stikkontakt i nærheden. De kommer også med en vandingstank, som du skal genopfylde, når den løber tør for vand.

  • Trådløs eller batteridrevet – typisk slank, lille og bærbar. Denne type giver mest fleksibilitet og er ideel til rejsende. Men de er evt. ikke så kraftfulde som bordplade-typen.

  • Brusebadsskyller – Fastgøres til dit brusehoved, så du kan skylle efter (eller før) du har været i bad. Du har ikke brug for elektricitet eller batterier og behøver ikke at bekymre dig om påfyldninger, men de er generelt sværere at manøvrere.

  • Vandhaneskyller – Den mest almindelige type mundskyller, der minder om brusebadsskyllere, men har en ledning, der fastgøres håndvasken i stedet for bruserhovedet. Ulempen er manøvredygtighed ligesom med brusebadsskyllere.

  • Trykindstillinger – De fleste mundskyllere, der har fået topkarakter, har justerbar trykkapacitet, hvilket er perfekt for dem med følsomt tandkød, implantater eller bøjle. En pulserende vandindstilling er særligt effektiv til at løsne fødevarepartikler, der er svære at nå.

  • Størrelse – Et kompakt og trådløst design giver større manøvredygtighed.

Fordele ved mundskyllere

Exceptionelle vandspulere, som dem i Oral-B-serien, har flere forskellige indstillinger – selv en for følsomt tandkød – der er perfekte, hvis tandkødsfølsomhed er et problem for dig. De er også en blid, men effektiv måde at rense kroner, bøjler, broer og tandimplantater på.

Et andet problem med daglig brug af tandtråd er, at mange mennesker har svært ved at gøre det ordentligt. De fleste stikker bare tandtråden mellem deres tænder i stedet for at lave den anbefalede C-form med tandtråden for at sikre, at den kommer i kontakt med alle tandens overflader. Desuden kan forkert brug af tandtråd endda forårsage beskadigelse af tandkødsvævet, hvis det gøres forkert. Mundskyllere er mindre teknikfølsomme end tandtråd, og kræver ikke, at du putter hænderne i munden eller håndterer brugt tandtråd. Med mindre teknik og smerte involveret er mange mennesker mere motiverede til at inkludere en rensning mellem tænderne i deres daglige rutine.

Bør jeg bruge en mundskyller?

Mundskyllere bør aldrig bruges som en erstatning for regelmæssig børstning og brug af tandtråd, men det er et godt supplement til din daglige rutine. Der er også tilfælde, hvor en mundskyller kan være et effektivt redskab for dig:

Blødende tandkød – Der er et par almindelige årsager til, at dit tandkød bløder. Den første er tandkødssygdom. Tandkødssygdom eller paradentose er en bakterieinfektion i tandkødet. Hvis det ikke behandles, kan det føre til tandtab. For hård brug af tandtråd kan også forårsage blødende tandkød. Vandspulere kan være en fantastisk måde at rengøre problematiske områder på uden den smerte, der forårsages af almindelig tandtråd. Du kan endda bruge en Oral-B-mundskyller sat i den følsomme indstilling, inden du bruger tandtråd, for forsigtigt at fjerne så meget mad som muligt.

Du har bøjle på – Mad har tendens til at sætte sig fast inde under bøjlen og under trådene. Mundskyllere er gode til at nå de svære områder, hvor madpartikler gemmer sig. Plak omkring bøjlen kan forårsage adskillige tandproblemer, herunder tandkødssygdomme, hvis det ikke behandles.

Du har tør mund – Spyt renser naturligt din mund og forhindrer ophobning af klæbrig plakophobning. Visse lægemidler og genetik kan imidlertid forhindre nogle mennesker i at producere nok. Det kan føre til tandkødssygdom og huller. En vandspuler tilfører nemt fugt til mundtørhed og fjerner klæbrig plak.

Mad sidder altid fast i tænderne – Nogle mennesker er mere tilbøjelige til, at mad sætter sig i tænderne end andre. Det kan skyldes formen på dine tænder, eller at de ikke er helt lige. Mad kan også hænge fast omkring tandlægearbejde som broer og tandimplantater. Oral-B-mundskyllere er det perfekte værktøj til at rengøre problematiske områder for folk, der er mere tilbøjelige til at få mad mellem tænderne, uanset om det skyldes genetik, broer eller implantater.