HVORFOR ORAL-B TANDTRÅD

Historien om brug af tandtråd

Historien om brug af tandtråd article banner
DEL

I gamle dage 

Antropologer har i årenes løb fundet bevis på, at fortidsmennesker brugte forskellige ting som for eksempel spidse pinde til tandrensning. 

Begyndelsen 

Men ifølge de fleste kilder går æren for opfindelsen af tandtråd, som vi kender det, til en tandlæge i New Orleans, der i 1815 begyndte at give sine patienter det råd at bruge en tynd silketråd til at rense mellem tænderne. 

Udviklingen af tandtråd (1882 - 1896) 

Idéen slog an, og i 1882 begyndte en virksomhed ved navn Codman & Shurtleft Company, med base i Randolph, Massachusetts, at markedsføre en tandtråd af silke uden voks. Det blev i 1896 efterfulgt af den første tandtråd fra Johnson & Johnson. Den nye virksomhed, J&J i New Jersey, tog i 1898 patent på tandtråd, der var fremstillet af det samme silkemateriale, som læger brugte til at sy sår sammen med. 

Udviklingen af tandtråd (1940-1950) 

I løbet af 1940'erne blev silke erstattet af nylon som tandtrådsmateriale, da teksturen og var bedre og ikke flossede så meget som silken. Brugen af nylon gav også mulighed for udvikling af tandtråd med voks i 1940'erne og for udvikling af tape-tandtråd i 1950'erne. 

I dag 

Siden da er de forskellige typer af tandtråd udvidet til også at omfatte nyere materialer som for eksempel Gore Tex og anderledes teksturer som super floss- og soft floss-tandtråd. Og nutidens tandtråd har også andre funktioner, der gør det nemmere at bruge. For eksempel er tandtråd med stive ender beregnet til at blive brugt omkring tandbøjler og andre tandanordninger. 

I dag er den daglige brug af tandtråd en vigtig del af rutinen til opretholdelse af en sund mundhygiejne, der også omfatter tandbørstning to gange om dagen og jævnlig brug af mundskyl.