HVORFOR ORAL-B TANDPASTA

Tandpasta med tvekulsurt natron: Er det effektivt?

Tandpasta med tvekulsurt natron article banner
DEL

Tvekulsurt natron til tandbørstning: For og imod

Tvekulsurt natron har længe været brugt som alternativ til tandpasta. Mange mennesker fortæller, at de børster tænder i tvekulsurt natron. I dag har mange tandpastaproducenter inkluderet tvekulsurt natron i deres formel. Som i de fleste tilfælde er der fordele og ulemper forbundet med at bruge dette stof som alternativ til tandpasta.

Fordele ved at børste tænder med tvekulsurt natron

• Det hjælper med at rense tænderne. Ifølge Journal of Clinical Dentistry (juni 2008), har tandbørstning med produkter med tvekulsurt natron vist sig at være mere effektive, end produkter uden tvekulsurt natron.

• Det er billigt. Hvis du kun bruger tvekulsurt natron, vil æsken holde i lang tid og koste under £1.

Ulemper ved at børste tænder med tvekulsurt natron

• Det er griset. Det kan godt være, at det er billigt at børste tænder med tvekulsurt natron, men det er bestemt ikke pænt. Producenter af tvekulsurt natron har endnu ikke fundet ud af en praktisk indpakning, som man får de fleste tandpastaer i.

• Det føles grynet. Alle, der har prøvet at børste tænder med tvekulsurt natron, kan højst sandsynligt fortælle om den ubehagelige fornemmelse af natron i hele munden.

• Tandbørstning med tvekulsurt natron alene giver dig heller ikke den fluor, du har brug for til at genmineralisere tænderne eller forhindre den skade, som bakterier i plak forårsager.

Er du skeptisk over for at børste dine tænder med tvekulsurt natron alene? Prøv det! Brug af fluor og tandpasta med tvekulsurt natron styrker også tænderne, begrænser opbygningen af plak, holder tænderne rene og hjælper med at blege dem ved at fjerne pletter på overfladen.

Kilder:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19278079/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324341

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002817717308097