HVORFOR ORAL-B TANDPASTA

Tandpastaallergi: årsager og symptomer

Tandpasta allergi: årsager og symptomer article banner
DEL

Fra nikkelen i knappen på dine jeans til urteprodukterne i din dyre fugtighedscreme, har stort set ethvert produkt, du bruger, potentiale til at forårsage en allergisk reaktion.Men tandpastaingredienser bør være lave på din liste over potentielle allergener.

Tandpastaingredienser er blevet ændret – sikrere og mere effektive

Der har naturligvis været nogle rapporteringer om allergiske reaktioner, der har været forbundet med tandpastaingredienser, men disse rapporteringer er sjældne. Den lave sensibiliseringsgrad i de fleste tandpastaingredienser bidrager til sjældenheden af tandpastaallergier. Ingredienserne i tandpasta har ændret sig over tid og fortsætter med at ændre sig, efterhånden som virksomhederne forfiner deres formler for at gøre dem mere sikre og effektive.

Når det er sagt, kan aromaer, der ofte anvendes i tandpasta, såsom pebermynteolie, forårsage en allergisk reaktion, men sådanne reaktioner er normalt milde og vil forsvinde, hvis du skifter til en anden smag eller et andet tandpastamærke. F.eks. beskrev en dansk rapport fra 1998, der blev offentliggjort i tidsskriftet Contact Dermatitis, et tilfælde med en person, der udviklede svært sprukne læber (keilitis) som følge af kontaktallergi over for grøn mynteolie, der blev sporet til tandpasta.

Oplever du en reaktion? Gå til tandlægen

Hvis du oplever en allergisk reaktion, såsom hævelse, rødme, tørhed eller infektion i munden, skal du straks kontakte din tandlæge for at udelukke tandkødssygdom og for at diskutere dit valg af tandpasta. Du kan opleve, at du simpelthen har følsomme tænder og tandkød i stedet for allergiudbrud, og at en tandpasta med en mild smag og en blød børste kan løse problemet.