HVORFOR ORAL-B TANDPASTA

Beskyt dine tænder med fluortandpasta

Hvad styrker tænderne med en fluor tandpasta? article banner
DEL

Hvornår du skal bruge fluortandpasta

Når du bruger fluortandpasta, styrker du din tandemalje, hvilket hjælper med at forhindre karies. Fluor kan også hjælpe med at reparere tænder, der har lidt mindre afkalkning af tænderne (første skridt i nedbrydningen af tandoverfladen). Du kan også få fluor fra fluorholdigt postevand. Men mange videnskabelige undersøgelser gennem årtier har vist, at fluortandpasta hjælper med at holde hullerne i skak, og at regelmæssig børstning med fluortandpasta er en pålidelig måde at fremme mundsundheden på. For personer over seks år er det en god idé at bruge en fluortandpasta. Det kan også være en god idé for yngre patienter, hvis de har en stor risiko for at udvikle huller.

Farer ved fluortandpasta

Man skal blot huske én ting: Uanset hvor meget du elsker smagen af din fluortandpasta, skal du altid spytte den ud. Der er ikke nogen slags tandpastaer, hvad enten de indeholder fluor eller ej, der bør sluges. Hvis fluortandpasta synkes af børn, hvis tænder stadig udvikler sig (op til omkring 8 år), kan de udvikle et mildt tilfælde af en tilstand kaldet fluorose, hvor for meget fluor forstyrrer udviklingen af tandemalje. Dette forårsager hvide pletter eller striber på tænderne, som kan blive mørkere med alderen.

Derfor anbefaler mange tandlæger, at børn under 6 år ikke bruger fluortandpasta, eller at de, hvis de gør det, bør overvåges af en voksen, så de ikke sluger det. Så sørg for at holde alle fluorprodukter, herunder tandpasta og mundskyl, uden for børns rækkevidde. Ældre børn, teenagere og voksne, hvis tænder er fuldt udviklede, har ikke risiko for fluorose.

Typer af fluortandpasta

Kig altid efter fluortandpastaer, der er blevet godkendt af American Dental Association eller betroede mærker som Crest. Derudover kan du vælge mellem en række smagsvarianter og typer af fluortandpastaer eller gel, hvoraf nogle kan prale af yderligere fordele, såsom tandblegning eller tandstenskontrol. Og hvis du vil have et frisk ånde-boost, kan du også finde gel-tandpastaer med fluor.