HVORFOR ORAL-B MUNDSKYL

Klorhexidin antibakteriel mundskyl: fordele og bivirkninger

Klorhexidin mundskyl article banner
DEL

Hvad er klorhexidin mundskyl?

Hvis du er i behandling for tandkødssygdomme eller får udført visse tandprocedurer, kan din tandlæge ordinere en receptpligtig skylning med antibakterielle egenskaber kaldet en klorhexidin mundskyl. Denne skylning hjælper med at kontrollere og dræbe bakterierne i din mund, som forårsager tandkødssygdomme. På den positive side har klorhexidin kraftfulde antibakterielle egenskaber og kan være særlig nyttig til at opretholde en sund mund efter en tandrensningsprocedure såsom dybderensning.

Påvirkninger af klorhexidin

Det er imidlertid blevet påvist, at klorhexidin binder sig til både hårdt og blødt væv, hvilket kan fremkalde brune pletter på tænderne. Så hvis din tandlæge ordinerer klorhexidin-myndskyl over et kort stykke tid, mens du er ved at komme dig efter tandkødssygdomsbehandling, skal du prøve ikke at drikke for meget kaffe, te, rødvin eller indtage mad, der sandsynligvis vil plette dine tænder. Desuden er klorhexidin-mundskyl muligvis ikke det bedste valg, hvis du har tandkroner eller hætter lavet af komposit eller glasionomer, da disse materialer kan plette.

Mundskyl erstatter ikke børstning og tandtråd

Generelt er det ikke nødvendigt at gøre klorhexidin-mundskyl til en langsigtet del af din mundplejerutine, og selv en receptpligtig mundskyl erstatter ikke tandbørstning og tandtråd. Når din tandkødssygdom er under kontrol, bør det hjælpe at følge et regelmæssigt program for tandhygiejne, der omfatter tandbørstning to gange dagligtdaglig brug af tandtråd og regelmæssige besøg hos din tandlæge for at forhindre yderligere problemer med tandkødssygdomme.