HVORFOR ORAL-B MUNDSKYL

Vores bedste mundvask til bøjler

Vores bedste mundvask til bøjler article banner
DEL

Vores bedste mundvask til bøjle

Når det handler om at rette tænder ud, er bøjler ofte det nemmeste valg. De fleste tandlæger anbefaler bøjler til børn for at give dem et mere lige og sundere smil – men bøjler kan også gøre det sværere at rengør mellem tænder, fordi der akn komme tråd og andre ting imellem. Hvis du begynder at bruge mundskyl, kan det hjælpe med at fornedre din daglige mundplejerutine, bekæmpe dårlige ånde og forhindre karies på områder, som er svære at nå med en almindelig tandbørste.

Types of Braces

I dag findes findes der flere former for bøjler end nogensinde før, så tag en snak med din tandlæge, så I sammen kan finde den bedste løsning til dig:

 • Metalbøjler: Her får du den mest traditionelle type, og den giver også børn mulighed for a tilpasse deres metalbøjler med farvede bånd, og så er det endda endda den billigste løsning.

 • Keramiske bøjler: Tand-farvede eller klare bøjler og tråd gør denne form for bøjler mere usynlige. De har dog tendens til at blive mere misfarvede, hvis de ikke plejes korrekt.

 • Indvendige bøjler: Her får du en metalbøjle, som placeres på indersiden af tænderne, så de knapt nok kan ses udefra. Det er dog dem, der er sværest at rengøre. Prøv at børste med en elektrisk tandbørste som Oral-B iO Series, hvor det runde hoved med mikrovibrationer hjælper med bedre at rengøre omkring alle områder af munde og samtidig være nænsom mod tænder og tandkød.

 • Invisalign: Denne tandrettende løsning er nem at tage ud og er den type af bøjle, der ses mindst.

Mundbakterier og bøjler

Selvom du ikke bruger bøjle, kan din mund indeholder over 700 forskellige bakteriestammer. De to typer af plakbakterier, der kan have størst indvirkning på tænder og tandkød, er:

 • Streptococcus mutans: Disse bakterier trives godt i sukker og stivelse og efterlades i munden, hvilket kan medføre demineralisering af emalje og endda karies.

 • Porphyrominas gingivalis: Når tandkødet ikke holdes sund ved hjælp af en grundig fjernelse af plak, kan denne bakterie påvirke tandkødssundheden og kæbepartier.

Typiske problemer med bøjler

Hvis du bruger bøjle kan det være endnu sværere at fjerne madrester og plakbakterier ved hjælp af tandbørstning og tandtråd , end hvis du ikke bar bøjle. Det kan medføre:

 • Tandsten, der kun kan fjernes af tandlæger.

 • Dårlig ånde fra de madrester og plak m.m., der efterlades i munden

 • Ophobning af plak over tid kan gøre tandkødet mere følsomt over for hævelser, blødning og huller

 • Demineralisering, som opstår på grund af blivende plak og syre, der “æder” tandens overflade og danne en slags hvide ar kan i sidste ende give huller

Mundhygiejne til bøjler

Heldigvis kan en forbedret mundhygiejne med børstning med elektrisk tandbørste to gange om dagen, som f.eks. Med Oral-B iO, hjælpe med at fjerne plakbakterier fra dine tænder. Derudover kan du bruge tandtråd til at rense mellem tænder, bøjler og tråd, f.eks. Oral-B Super Floss, som hjælper med at fjerne dannelsen af plak fra områder, der er svære at nå, hvor man typsik ser de første tegn på plak. Du kan yderligere optimere sundheden for dine tænder og tandkød ved at bruge en mundskyl for at få en friskere ånde, forhindre huller og holde munden ren.

Bedste mundskyl til huller

Styrk dine tænder, og få et sundere smil, når du slipper for bøjlerne, ved at bruge mundskyl i din daglige rutine Prøv at skylle efter hvert måltid og særligt inden sengetid, så du får fjernet flere madrester og bedre får kontrol over din plak.

 • Mundskyl til pleje af emalje og tandkød med bøjler: Hvis du bruger bøjle, er det vigtigt at være særlig opmærksom på tændernes yderste lag og tandkødsranden. Oral-B Gum & Enamel Care Mouthwash kan hjælpe med at reducere plak og give dig et flottere smil, så du kan bevare dit sunde tandkød og forhindre huller.

 • Forfriskende mundskyl til bøjler: Skyl med Oral-B Pro-Expert Professional Protection Mouthwash efter måltider for at få 24 timers beskyttelse mod plak, tandkødsproblemer og dårlig ånde, når det bruges to gange om dagen.

Når du bruger bøjler, er det vigtigt at opretholde en god mundplejerutine, der holder dine tænder og tandkød sundt. Fra den rette mundskyl og tandtråd til fluortandpasta og en elektrisk tandbørste, der dækker alle områder i munden, så du bedre kan holde plakbakterier under kontrol.

Kilder:

https://www.ada.org/en/member-center/oral-health-topics/mouthrinse#:~:text=Antimicrobials%20in%20mouthwash%20formulations%20include,ketone%2C%20terpene%2C%20and%20ionone.

https://www.dentalcareplus.com/media/50441/health-connection-mouthwash.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6032020/