HVORFOR ORAL-B MUNDSKYL

Find den bedste mundskyl til tandkødsproblemer som forårsager tandkødsbetændelse

Find den bedste mundskyl til tandkødsproblemer som forårsager tandkødsbetændelse article banner
DEL

Find den bedste mundskyl til tandkødsproblemer som forårsager tandkødsbetændelse

Dit tandkød er fundamentet for dine tænder, så prøv at spørge din tandlæge, om han eller hun kan anbefale en mundskyl, der hjælper med at reducere ophobning af plak, som kan give tandkødsproblemer.

Typer af tandkødsproblemer

Dit tandkød hjælper med at styrke dine tænder, så derfor er det vigtigt at være særlig opmærksom på at pleje tandkødsranden rigtig godt. Typiske tandkødsproblemer kan være:

 • Tandkødssygdomme: Når plak ikke fjernes korrekt, kan det give tandsten, som kun kan fjernes af din tandlæge. Tanndkødsbetændelse er en almindelig kendt tandkødssygdom, som kan bremses, hvis den behandles af din tandlæge på et tidligt stadie.

 • Paradentose: En mere alvorlig form for tandkødssygdom, der opstår, når ophobning af plak omdannes til tandsten. Hvis du har mistanke om, at du måske har paradentose, skal du med det samme aftale et besøg hos tandlægen, så du kan få stillet den rette diagnose og få tilstanden behandlet.

 • Tilbagetrukket tandkød: Når dit tandkød begynder at blive slidt lidt af eller trækkes tilbage, kan det eksponere tandrødderne for dannelse af sygdomsfremkaldende bakterier.

 • Blødende tandkød: Blødende tandkød er ret almindeligt, og her kan du prøve at bruge en elektrisk tandbørste sammen med Oral-B-appen for at holde øje med, hvornår dit tandkød bløder.

 • Sensitivt tandkød: Ømt eller hævet tandkød er ofte mere sensitivt. Prøv at børste med et børstehoved med bløde børstehår, så du får en mere nænsom rengøring, og kontakt din tandlæge for at få vejledning, der specifikt passer til dig samt den rette diagnose.

Mundhygiejne til tandkødspleje

 • Børst to gange om dagen med en elektrisk tandbørste for at hjælpe med at fjerne bakterier fra plak.

 • Brug tandtråd dagligt

 • Børst med en fluortandpasta for at styrke dine tænder

 • Skyl med en mundskyl til tandkødspleje for at hjælpe med at holde tandkødet sundt.

 • Gå til kontrol hos din tandlæge to gange om året for at få efterset og renset tænder

Mundskyl til pleje af tandkød

Du kan hjælpe med at reducere dannelsen af plak og holde dit tandkød sundt ved at tilføje en mundskyl i din tandplejerutine. Spørg din tandlæge om, hvilken tandskyl der er den rette for dig. Sørg for at bruge en tandpasta, der indeholder tinfluorid for at styrke tænder og forhindre de skadelige bakterier fra plak på dine tænder i løbet af dagen. Prøv derefter at skylle med en alkoholfri CPC-mundsyl (cetyl pyridinium chloride) for at sikre en mere nænsom rengøring, så dit tandkød kan holde sig sundt.

Kilder:

https://www.ada.org/en/member-center/oral-health-topics/mouthrinse#:~:text=Antimicrobials%20in%20mouthwash%20formulations%20include,ketone%2C%20terpene%2C%20and%20ionone.

https://www.dentalcareplus.com/media/50441/health-connection-mouthwash.pdf

https://periodontal.co.uk/possible-reverse-periodontal-disease/

https://www.nidcr.nih.gov/sites/default/files/2017-09/periodontal-disease_0.pdf

https://www.webmd.com/oral-health/guide/receding_gums_causes-treatments#1